Beste bokshandschoenen - Top 10 lijst
| |

De 10 beste bokshandschoenen van 2022 | Topkeuzes van een expert

Je hebt de juiste bokshandschoenen nodig om te zorgen voor een goede training en sparring en om ervoor te zorgen dat je je handen niet overbelast en je polsen niet beschadigt. Het kiezen van het juiste paar handschoenen kan moeilijk zijn, omdat er tal van aspecten zijn die u moet overwegen voordat u een beslissing neemt. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met onze topkeuzes voor de beste bokshandschoenen in 2022. Deze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, hebben een stevige constructie, bieden voldoende demping voor optimale hand- en polsbescherming en zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor de ideale pasvorm.

Top 10 bokshandschoenenlijst

Top vulling
1. Hayabusa T3 bokshandschoenen

1. Hayabusa T3 bokshandschoenen
4.5
$159.00
De T3-bokshandschoenen zijn het favoriete paar van boksers dat door Hayabusa wordt verkocht. Ze hebben een uitzonderlijke polsondersteuning door de gepatenteerde Duel-X polssluiting. Deze handschoenen bieden je de beste ergonomische uitlijning om blessures te voorkomen en het meeste uit elke stoot te halen. Ze zijn goed uitgebalanceerd en hebben een 5-laags schuimvullingcomplex, 4x spalken en een antimicrobiële voering die je handen droog houdt. Deze handschoenen zijn niet omvangrijk en het oppervlaktemateriaal, hoewel niet leer, is extreem duurzaam. Hoewel het geweldige allround handschoenen zijn, raden we ze het meest aan voor pads of zaktraining.
06/30/2022 12:06 uur GMT

Lees hier de volledige Hayabusa T3 bokshandschoen review>>


Mexicaanse stijl
2. Cleto Reyes trainingshandschoenen

2. Cleto Reyes trainingshandschoenen
4.0
$198.49

Cleto Reyes is een van de meest gerespecteerde namen in het boksen en heeft handschoenen van de hoogste kwaliteit ontwikkeld. Als je voor een wedstrijd traint, wil je er zeker van zijn dat je handschoenen gebruikt die zijn ontworpen met je opvallende behoeften in gedachten.

Deze handschoenen hebben veel uitstekende eigenschappen, waaronder een intelligent ontworpen duim- en polssteunsysteem dat is gemaakt van 100%-leer en waterdichte nylon vulling om je handen droog te houden en ervoor te zorgen dat je een superieure trainingservaring hebt. Deze handschoenen zijn zeer comfortabel en hebben ook een omhullende haaksluiting die nooit lijkt weg te glijden. Als het gaat om comfort en prestaties, zijn dit geweldige handschoenen, de tweede alleen voor het winnende bokspaar.

06/30/2022 12:06 uur GMT

Als je wat tijd hebt, lees dan Onze Cleto Reyes Training Review>>


Beste kwaliteit
3. Bokshandschoenen winnen

3. Bokshandschoenen winnen
5.0
$379.90
Winnen is de heilige graal van bokshandschoenen. Winnen ontwikkelt wat iedereen beschouwt als de beste handschoenen ter wereld. Gemaakt van 100%-leer met een klassiek ontwerp, is het gemakkelijk in te zien waarom deze handschoenen geliefd zijn bij zowel professionele boksers als amateurs. Hoewel ze het verdienen om #1 te rangschikken in vergelijking met elk ander paar handschoenen, zet de hoge prijs van ~$400 ze dit jaar in de Top 10 bokslijst. Superieure vulling, lichtgewicht en ergonomisch ontwerp beschermen je handen bij hard slaan, de slipweerstand en de polssteun zorgen ervoor dat de Winning-handschoenen elk ander paar trainingshandschoenen uit het water blazen.
06/30/2022 17:45 uur GMT

Dus als je het geld te besteden hebt, kun je niet fout gaan met een paar Winning bokshandschoenen. Lees hier onze volledige recensie >>


4. Ring to Cage C-17 2.0 trainingshandschoenen

4. Ring to Cage C-17 2.0 trainingshandschoenen
4.5
$129.95

Ring to Cage C17 2.0-handschoenen zijn derde op onze Top 10 lijst. R2C is erin geslaagd om meer betaalbare Winning-alternatieven te maken. De algehele prestaties en het ontwerp wedijveren met Winning voor de helft van de prijs. Het is meestal moeilijk om een paar te vinden dat perfect werkt voor zowel taswerk als sparring, maar R2C biedt de juiste mix met voldoende vulling en is klein genoeg voor het canvas. R2C-handschoenen zijn verkrijgbaar met zowel klittenband als veters, afhankelijk van wat je voorkeur heeft

06/30/2022 12:06 uur GMT

Lees hier de volledige R2C C17 review >>


Beste handschoenen in Thaise stijl
5. Tweeling speciale BGVL-3-handschoenen

5. Tweeling speciale BGVL-3-handschoenen
4.0
$148.89
Twins Special BGVL-3 is het volgende paar op onze lijst met topbokshandschoenen. Twins is een toonaangevende fabrikant van Muay Thai-boksuitrusting en sportuitrusting. Deze handschoenen werden door velen gekozen als de beste bokshandschoenen in Thaise stijl. De klittenbandsluitingen van deze handschoenen zijn fantastisch en glijden niet weg zoals sommige andere banden dat doen. De vulling is sterk en duurzaam en zorgt voor een aantal verwoestende stoten in de ring.
06/30/2022 18:27 pm GMT

Lees de volledige review van de Twins BGVL 3 Thaise handschoenen >>


6. Everlast Pro-stijl trainingshandschoenen

6. Everlast Pro-stijl trainingshandschoenen
3.0
$99,99

Met een vorm die zich moeiteloos aanpast aan je vuist, zijn deze handschoenen in professionele stijl bedoeld om de best mogelijke stootervaring te bieden. De dubbellaagse schuimvulling is dicht genoeg om uitstekende schokabsorptie te bieden en tegelijkertijd handvermoeidheid te voorkomen.


Everlast Pro-handschoenen bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met hun prijs, maar zijn alleen ideaal voor contactloze cardio-achtige trainingen, fitness of voor lichte werksessies.


Als je een serieuze bokser bent, zijn Everlast Pro Style niet de handschoenen die je zoekt. Hoewel de lage prijs er misschien verleidelijk uitziet, zou je hoogstwaarschijnlijk willen dat je het extra geld aan een mooier paar had uitgegeven. Je polsen zullen je dankbaar zijn als je die extra dollars uitgeeft!


06/30/2022 12:06 uur GMT

Lees hier de volledige review van Everlast Pro>>


7. Fairtex BGV1 bokshandschoenen

7. Fairtex BGV1 bokshandschoenen
4.0
$94.99

Fairtex BGV1 komt #7 in onze Top 10 handschoenenlijst. Fairtex is een ander Muay Thai-merk dat al meer dan 40 jaar premium bokshandschoenen maakt en de kwaliteit van hun handschoenen laat hun lange geschiedenis zien.

De vulling is duurzaam maar niet te hard, waardoor je net genoeg ruimte hebt om de kracht van je stoot op je doelwit over te brengen en je handen te beschermen tegen blessures.

Andere bokshandschoenen maken het moeilijk om effectief te clinchen, maar de vorm van deze Muay Thai-handschoenen helpt je om het meeste uit deze positie te halen.

06/30/2022 18:41 pm GMT

Lees hier de volledige Fairtex review >>


8. Rival RS hoogwaardige sparringhandschoenen

8. Rival RS hoogwaardige sparringhandschoenen
$189.99

De Rival High-Performance Handschoenen zijn bij uitstek geschikt om te sparren, maar kunnen ook voor training worden gebruikt. 


Ergo dubbele klittenbandriemen zijn een onderscheidend kenmerk dat hen onderscheidt van de concurrentie. Er wordt aangenomen dat boksers er "van houden" of "een hekel aan hebben", afhankelijk van de grootte van hun onderarmen. Rival maakt een fantastisch paar sparringhandschoenen die een enorme dekking bieden en toch veilig op je handen blijven, hoeveel rondes je ook vecht.


1,6 inch geweldige zachte demping is een van de redenen waarom de Rival RS in onze top 10-lijst staat; dit maakt ze een van de beste handschoenen om te sparren.

06/30/2022 17:48 uur GMT

Lees de volledige recensie van Rival RS-handschoenen >>


9. Top King Super Star Air-handschoenen

9. Top King Super Star Air-handschoenen
4.5
$99,99

De "AIR"-handschoenen van Top King zijn een echt werkpaard, gemaakt voor het straffen van de zware tas, focuswanten of zware sparring, terwijl ze je de gemoedsrust geven dat je handen en sparringpartners mooi en beschermd zijn. Vanwege de vulling zouden deze geweldig zijn voor degenen die Muay Thai of westers boksen beoefenen. Vechters met eerdere handproblemen moeten deze ook eens bekijken of iedereen in het algemeen die een handschoen wil die hen onderscheidt van de rest terwijl ze de prestaties leveren die bij elkaar passen.

06/30/2022 17:20 pm GMT

Lees de volledige review van Top King Super Star-handschoenen >>.


10. Ringside Pro Style IMF Tech bokshandschoenen

10. Ringside Pro Style IMF Tech bokshandschoenen
4.5
$80.63

De IMF Tech Pro is een geweldig aanbod van Ringside, een van de premium merken in bokshandschoenen. Het slagoppervlak is zeer compact en licht van gewicht, zodat je je stoten kunt uitdelen.


Ze zijn geweldig als trainingshandschoenen, maar zijn meer ontworpen om te worden gebruikt als sparringhandschoenen. De Quick Tie-technologie is niet alleen een functionele innovatie van Ringside, maar het is ook een geweldige aanvulling op de algehele esthetiek.


Elke gram van deze Ringside IMF Tech-bokshandschoenen is gemaakt van leer, wat ze een "authentiek" gevoel geeft dat ons doet denken aan het werken op het canvas in vintage bokssportscholen.

06/30/2022 18:58 uur GMT

Lees de volledige beoordeling van Ringside Pro IMF Tech-handschoenen >>


Koopgids: Bokshandschoenen

Boksen is onmiskenbaar een moeilijke sport, maar het is ook zeer de moeite waard. Als bokser ervaar je ongeëvenaarde spanning en adrenaline.

Hoewel er tal van vaardigheden zijn die je moet verwerven om een succesvolle bokser te worden, is het misschien wel het belangrijkste om te leren een harde klap uit te delen. Immers, hoe sneller je je tegenstander knock-out slaat, hoe krachtiger je stoten zijn. Een mooi paar bokshandschoenen is nodig om ervoor te zorgen dat je stoten van de hoogste kwaliteit zijn.

Bokshandschoenen zijn gemaakt om je handen voldoende demping te geven zodat je krachtige stoten kunt uitdelen zonder ze te beschadigen. De handschoenen die u kiest, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van uw oefensessies.

Als je oefent met het dragen van slecht passende en ongemakkelijke handschoenen, heb je waarschijnlijk een oefensessie van lage kwaliteit als gevolg van ongemak en spierpijn.

Je moet de beste bokshandschoenen kopen die er zijn, maar het kan moeilijk zijn om er een te kiezen uit een overvloed aan merken. Als u echter precies weet wat u wilt, kan het nemen van een beslissing een stuk eenvoudiger zijn.

Wat zorgt voor een geweldig paar handschoenen?

  • Duurzame buitenlaag
    Laten we beginnen met de buitenste laag van de handschoenen. Deze laag is meestal gemaakt van imitatieleer, omdat echt leer buitengewoon duur is om te verkrijgen en een aanzienlijke invloed heeft op de prijs van de handschoenen. Kunstleer is duurzaam en kan zijn vorm behouden, zelfs als je maandenlang elke dag krachtige stoten oefent. Zorg er ook voor dat de handschoenen stevige stiksels hebben, zodat ze niet uit elkaar vallen terwijl je ze draagt. Een buitenzijde van imitatieleer is niet alleen duurzaam, maar ook eenvoudig te onderhouden. Het enige dat ze hoeven te reinigen is een vochtige doek, waarmee u overtollig vuil en stof gemakkelijk kunt verwijderen.
  • Adequate vulling
    Padding is waarschijnlijk het meest cruciale aspect van bokshandschoenen, omdat het dit deel van de handschoenen is dat je handen beschermt tegen verwondingen. Je zult behoorlijk krachtige stoten uitdelen, dus je hebt minimaal driedubbele schuimdemping nodig om de schokken elke keer te verzachten. Sommige handschoenen hebben ook een met gel doordrenkte vulling voor meer demping, maar spelers op beginnersniveau hebben misschien niet zo'n geavanceerde vulling nodig en zijn misschien beter af met een niet-gel vulling.
  • Comfortabele binnenvoering
    Omdat het veelvuldig in contact komt met je huid, moet de binnenvoering aangenaam en huidvriendelijk zijn. Een onaangename voering kan wrijving veroorzaken, waardoor de bokser duidelijk ongemak veroorzaakt. U moet ervoor zorgen dat de handschoenen die u kiest een zachte binnenvoering hebben.
  • Ademend vermogen
    Het is van cruciaal belang om uw bokshandschoenen na elk gebruik te luchten om vocht- en geurvorming binnenin te voorkomen. Gelukkig zijn verschillende merken begonnen met het verkopen van handschoenen met een gaasbedekking om zweet snel af te voeren en te voorkomen dat de stank zich ophoopt in de handschoenen. Als de handschoenen ademend zijn, zullen ze comfortabeler aanvoelen omdat ze je handen koel en droog houden tijdens de oefensessie of het boksgevecht.
  • Voorgebogen ontwerp
    Hoewel niet alle handschoenen deze functie hebben, zijn er genoeg op de markt met een voorgebogen vorm, zodat de handschoenen goed over je handen passen en op hun plaats blijven, zodat je nauwkeurige en krachtige slagen kunt geven. Door de ergonomische vorm van de handschoenen voelen ze aan als een verlengstuk van je arm, wat kan leiden tot verbeterde boksprestaties.

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van bokshandschoenen

  • Polssteun 
    Handschoenen zijn ontworpen om niet alleen uw handen, maar ook uw polsen te beschermen tegen verwondingen door vallende voorwerpen. Wanneer je iemand slaat, gaan schokgolven omhoog naar je arm en schouder, door je hand en pols en in je arm en schouder. Hoewel deze schokgolven beheersbaar zijn voor de arm en schouder, staat uw pols voorop bij de actie en moet deze stabiel blijven om de kans op letsel te verkleinen. Een fatsoenlijk paar bokshandschoenen geeft voldoende polssteun omdat ze een klittenbandsluiting hebben die kan worden aangepast om een veilige pasvorm te bieden die je pols stabiel houdt wanneer stoten worden gegeven. Zorg ervoor dat de handschoenen ook wat vulling in deze band hebben, omdat dit een extra beschermingslaag voor uw polsen biedt.
  • Sluitmechanisme
    De meeste bokshandschoenen zijn uitgerust met een klittenbandsluiting die kan worden aangepast aan de behoeften van vrijwel elke gebruiker. Deze vorm van sluiting is ook het meest gebruiksvriendelijk, er is slechts één hand nodig om de handschoen te openen en te sluiten en u kunt de handschoenen gebruiken zonder dat u hulp nodig heeft. Sommige handschoenen zijn ook uitgerust met een klittenband, waardoor ze heel gemakkelijk te dragen zijn.
  • kleuren
    Hoewel de kleur van je bokshandschoenen een kwestie van persoonlijke voorkeur is, moet je er rekening mee houden dat de kleur die je kiest van invloed is op je algehele uitstraling als bokser. Je moet een tint kiezen die het meest complementair is aan je vechtstijl. In het geval van een agressieve jager zijn kleuren zoals rood of geel/goud geschikt omdat ze angstaanjagend lijken, terwijl meer strategische en behendige jagers beter af zijn met koelere/lichtere kleuren zoals blauw of oranje om zichzelf voor te stellen. Houd er rekening mee dat dit niet het meest cruciale element is om te overwegen, maar het moet worden gedaan.

Prijsklasse

De prijs van bokshandschoenen varieert inderdaad afhankelijk van het merk, de maat en de kwaliteit, waarbij grotere maten duurder zijn dan kleinere. Een goed paar bokshandschoenen kost tussen de $75 en $200, hoewel er duurdere en goedkopere versies op de markt zijn. Als het om bokshandschoenen gaat, is de prijs meestal een sterke indicator voor kwaliteit, maar je moet handschoenen beoordelen op basis van andere variabelen dan hun prijs.


Lijst met beste bokshandschoenen (Quickview)

06/30/2022 12:06 uur GMT

Beste boksverhalen

Veelgestelde vragen (FAQ's) over bokshandschoenen

Het beste merk, erkend door zowel professionals als amateurs, is Winning. Hun enige nadeel is dat hun producten ook de duurste zijn. Meer budgetvriendelijke merken die kwaliteitsbokshandschoenen maken zijn Cleto Reyes, Ring naar kooi, Rival, Hayabusa, Twins, Boon, Fairtex, en TOP Koning.

De beste bokshandschoenen voor zakwerk zijn Hayabusa T3, Ring to Cage C-17 (Japanse stijl), en Titel Gel World Bag-handschoenen. Of als het budget het toelaat Winning is altijd de eerste keuze.

De beste beginnershandschoen die je budget niet zal breken en ze plezierig maakt bij alle soorten trainingen, terwijl ze je techniek verbeteren, zijn bokshandschoenen zoals Venum Challenger 2.0, Venum Elite bokshandschoenen, TITLE Boxing Pro Style of Everlast Pro-stijl. Als je echter begint met middelhard sparren, raden we je aan te investeren in een beter paar, zoals die in dit artikel worden genoemd.

Professionals gebruiken meestal de handschoenen van merken door wie ze worden gesponsord, omdat dit is wat het contract vereist. In een bokswedstrijd zou je vechters het vaakst zien dragen Winning, Studiebeurs, Cleto Reyes, Ringside, Rival en Everlast handschoenen.

Handschoenmaten worden gemeten in ounces (Oz). Welke maat handschoen je moet dragen, wordt bepaald door twee factoren: je gewicht en het soort training dat je wilt gaan gebruiken. Het is altijd beter om met je coach te overleggen, maar dit is wat vechters over het algemeen dragen: met een gewicht van minder dan 120 lbs (55 kg) – 10-12 oz handschoenen voor training, 14oz voor sparring; gewicht 121-150lbs (55-68kg) – 12-14oz voor training, 16 voor sparring; met een gewicht van meer dan 151lbs (68kg) - 14-16oz voor training, 16-18oz handschoenen voor sparring.

De beste bokshandschoenen voor vrouwen zijn handschoenen gemaakt door Cleto Reyes en Winning, omdat die handschoenen worden geleverd met een handschoenenkastje dat niet te breed is en een strakke polssteun heeft, wat de beste veiligheid biedt voor kleinere handen. We hebben een diepgaand artikel over dit onderwerp, genaamd: 28 vrouwelijke boksers onthullen hun favoriete bokshandschoenen voor dames.

Hoofddeksels voor boksen en boksschoenen zijn musthaves voor elke bokser. Gebitsbeschermers, punchtrackers, wanten, bokszakken en nog veel meer - bekijk de volledige lijst met beste boksuitrusting hier

Bokshandschoenen, muay thai en MMA zijn verschillende sporten en hebben heel andere handschoenen nodig. De meest populaire merken (bijv. Hayabusa, Reyes, Twins) hebben mogelijkheden voor alle vormen van boksen. Lees ons bericht op Bokshandschoenen vs Muay Thai-handschoenen vs MMA-handschoenen om erachter te komen welke past bij uw behoefte

RDX, Hayabusa, Combat Sports, Venum, Everlast, Fairtex en UFC Pro maken enkele van de beste MMA-handschoenen. U kunt onze . lezen Beste MMA-handschoenenlijst hier

Hoewel je elk van de bovenstaande handschoenen kunt kiezen om je geliefde of vriend cadeau te doen, raden we je aan om te kijken naar wat voor soort bokshandschoenen zij de voorkeur hebben. We hebben een lijst met ideeën voor niet-bokshandschoenen die kan worden gebruikt om cadeau te doen

Er zijn preventieve methoden zoals het gebruik van handomslagen en drooghandschoenen om de stank in uw handschoenen te verminderen. Er zijn ook andere methoden, zoals het weken met zout water, de vriezermethode of het gebruik van handschoenhonden en ontsmettingsmiddelen. Lees voor meer informatie ons expertartikel over: hoe u uw bokshandschoenen schoonmaakt.


Het bijgewerkte bericht uit 2022 is gebaseerd op meningen van boksexperts, klantrecensies en opmerkingen van Reddit-forums met professionele boksers. De originele lijst is samengesteld uit een peiling waarvan de resultaten als volgt zijn: Winning – 54 stemmen; Cleto Reyes Klittenband – 42 stemmen; Ring to Cage C17 – 36 stemmen; Hayabusa T3 – 27 stemmen; Tweeling BGVL3 – 21 stemmen; Fairtex BGV1, Rival RS2V – gelijk met 17 stemmen; Top King Super Star Air – 15 stemmen; Ringside IMF Tech – 13 stemmen; Casanova, & Grant – gelijk met 12 stemmen; Rival RB11, & TopTen - gebonden met 10 stemmen. We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze 'Beste Bokshandschoenen' lijst! Er zijn altijd meningsverschillen met TOP-lijsten en we begrijpen dat iedereen verschillende voorkeuren heeft, maar we hebben geprobeerd zo objectief mogelijk te zijn en ons niet te laten meeslepen door prijzen, affiliate-conversies of geschenken. Als je sterk tegen een van de handschoenen op de lijst bent, laat dan een reactie achter of stuur ons een e-mail en we zullen ernaar kijken.

Bronnen: Sherdog-forum, Reddit, ervaring van experts

Wat is jouw favoriete paar bokshandschoenen? Laat het ons weten!

Vergelijkbare berichten

BoxingGlovesReviews is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates-programma. U steunt onze kleine operatie door via deze website te kopen, aangezien wij een klein percentage van de omzet krijgen. Dank je!

26 Opmerkingen

    1. Hi Sean, yes I’ve tried Green Hill gloves, but it was long time ago, so I can’t say a lot about them. I know that I really liked how comfortable they were. Their quality seemed okay. Although the wrist support could be better, as it didn’t feel secure enough.

    1. Thanks for your comment. I’ve just updated the article: Rival model RS2V, Fairtex BGV1. Sorry for not making it clear in the first place.

      “One brand I am maybe missing here is Adidas” – I agree, the are many good brands that didn’t make this list: Adidas, Grant, Boon, etc. Unfortunately it’s just a TOP 10.

      I probably need to make another, bigger list 🙂 Thanks again for the feedback, it helps a lot!

  1. I looked at the list backwards! I thougtht that the top was the #1 spot at first! I was about to say “I can’t take this site seriously, how the HECK are Winning not in the #1 spot!??” Alas, they are. Excellent gloves. I’m thinking about another pair of Winnings; I’m a heavy weight and don’t want to hurt any of my sparring partners, even the ones my size, but man are those things salty; even so, could you possibly speak of how Winning TRAINING gloves compare to Grants and possibly the newer Cleto Reyes EXTRA padding training gloves?

    1. Thanks for the feedback. You are right Winning gloves are definitely the most protective gloves that you get possibly get. I haven’t tried Grants yet, but based on my research they are a little bit overpriced, and the knuckle protection isn’t as good as Winnings. Although new Cleto Reyes Extra padding gloves is something that I’m very keen to try, since they added an extra protection to the knuckles. Please let me know if you try them first!

  2. I own 17 pairs of gloves, 11 are different brands…. That being said, I’m always continually surprised to see a few brand left off of list like this

    RAJA are hands down the best gloves for the money and probably only compared to Winning in terms of craftsmanship.

    Also- Leone, Boon, Siam Tops are also very finely crafted.

  3. love to see the best gloves professional made only, not sparing gloves. Real great pairs of the best professional gloves used today, something like leather that holds the thumb to the glove, real good quality, I’m looking everyday for the right pair, please show me a big huge selection, different colors and the best of the best on the best pro gloves, please show me can’t wait to see, I only like tie up gloves, hate Velcro strap gloves, show me a huge variety of pro tie up gloves, Please, thanks so much, Boston Charlie from Boxing Videos Plus on Facebook, thanks for your time and CONCIDERATION for your great help if you can help me Thanks so much again.

  4. Hello. I’m currently from Philippines. There are limited brands of boxing gloves here that is less than $50. As a starter I have this list of gloves:

    – Pretorian
    – Windy
    – Titans

    I couldn’t find any review from pretorian gloves. Anyone has tried it? Thanks

    1. Hi Dan,

      I haven’t tried Pretorian myself, but from what I’ve read they are pretty low quality, at least the ones made of synthetic leather. But they also have some genuine leather gloves – I assume those might be better. Out of those 3 brands I would definitely go with Windy. But I’ll let you know if I find anything else about Pretorian gloves.

      1. Hi Mantas,
        I just recently started boxing. I am using twins gloves 14oz. But after every boxing session i see some bruises in my mid to upper right forearm (i am right handed/orthodox) plus my knuckles are sore and painful after the training, and i really find this 14oz a little heavy for me since i only weigh 70kgs.

  5. Hi Mantas,
    I just recently started boxing. I am using twins gloves 14oz. But after every boxing session i see some bruises in my mid to upper right forearm (i am right handed/orthodox) plus my knuckles are sore and painful after the training, and i really find this 14oz a little heavy for me since i only weigh 70kgs.
    What can you recommend? Should i get d 12oz gloves? I am planning to switch to hayabusa too
    Thanks a lot

    1. Hi Ace,

      Yes, even though Twins are very well padded, the padding is pretty hard. I used to feel my knuckles every time I was working on the heavy bag too.

      Hayabusa Tokushu are great training/bag glove, just not as great for sparring. But if you are looking for lighter gloves, I guess you don’t want to use them for sparring anyway.

      Again, if you want to use your gloves just for a bag or mitts then 12oz gloves would be more than enough. Although keep in mind that higher oz glove normally gives more protection to your knuckles.

  6. Hey Mantis,

    I’ve read the majority of reviews which are very in depth and beneficial to the reader and I know many of us appreciate them. What they lack is a specific category for each in order to make comparisons; price ranges (as a $300 glove like winning cant be compared to an entry $50 everlast pair) and functionality (bag glove vs sparring in boxing alone vs muay thai sparring vs all purpose glove).

    It has been a few years since I last trained but now that I have time again I am getting back into it. I already bought my new sparring gear but I need a pair of gloves strictly for bag work and preferably under $100. I messed up my knuckle in a hockey fight (punching a helmet – really smart) which required surgery and it still gives me some issues so knuckle/wrist protection is pretty important. After much research I am leaning towards the title gel world bag gloves but have nothing to compare it to in terms of the price range/intended sole use as a bag glove.

    MAIN QUESTION: I know you made a best boxing gloves under $100 but what would you recommend for under $100 for use solely on the heavy bag?

    Thanks in advance!!

    1. Hey Mike, thanks for your comment and a feedback, I’m currently looking into how can I improve user experience, and your suggestions help a lot.

      To answer to your question: I think the most affordable Bag gloves for under $100 is Rival Elite bag gloves, especially if you are in Canada. It’s seems like a popular choice among boxers. But if you are looking for slightly better quality I would go with Tokushu or R2C C17 (Japanese Winning style gloves), and I think @Lobo would agree with me. They go around $80-120.

      Good luck with your purchase Mike!

  7. What do you think of RDX Sports Boxing Gloves. I saw some of their gloves have very high reviews on Amazon. Thanks for the review. Keep up the good work

  8. Hey I was looking at some new gloves at 100 buck I was looking in title and I seen they have title mexican gloves and fighting lace up both at a 100 if you tried them can you tell me how they stack up to each other and which one you would prefer

  9. HI. I currently have Titan gloves 14oz… What do you think about my gloves is it of good quality? I feel really comfortable when I use these gloves… Just tell me what you think about it.. TY

  10. I’ve read the majority of reviews which are very in depth and beneficial to the reader and I know many of us appreciate them. What they lack is a specific category for each in order to make comparisons; price ranges (as a $300 glove like winning cant be compared to an entry $50 everlast pair) and functionality (bag glove vs sparring in boxing alone vs muay thai sparring vs all purpose glove).

  11. Sabas Supersoft love is the bomb they might not have been relevant 2 years ago though so they are now though! They’re actually the title belt holder for the boxing glove matches that they do on YouTube they are beating winnings so get yourself some Sabas beautiful gloves great customer service Sabas Sabas Sabas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.